Antti Vaalas Contact

Level: 3

antti@vaalasgolf.com

+358 50 5667167

Book lesson

Opetukseni tavoite on auttaa pelaajia pelaamaan paremmin.

Mitä muutakaan se voisi olla, saatat kysyä. Tavoite ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen, kuin miltä se ensituntumalta kuulostaa.

Olen opettanut ammatikseni golfia yli 30 vuotta. Tiedän että kaikessa golfopetuksessa haetaan samaa, mutta yhtä lailla tiedän, että lopputulos on usein jotain muuta. Syitä epäonnistumiseen on monia.

Monesti pelaajat eivät panosta omaan harjoitteluun ja tulostakaan ei tule.

Kenen vika? Oppilaan varmaankin, mutta jos opetus ei motivoi, ei innosta ja se on järkyttävän tylsää, niin silloin paras tulos jää saavuttamatta.

Viime vuosina golfopetukseen on tuotu todellista huipputeknologiaa ja uusia, tieteellisiä metodeja. Hyvä niin, koska ne voivat toimia suurena apuna. Tiedän tämän koska olen itse ollut mukana tuomassa näitä Suomeen.

Talvella 2007 sain ensimmäisenä Suomessa käyttöön SAM PuttLab analysaattorin. Se on yhä ylivoimaisesti maailman paras laite puttitekniikan analysointiin. Tigerkin omistaa kaksi.

Olen SAM PuttLabin kanssa läpikäynyt liki jokainen meidän parhaista pelaajista sekä satoja klubipelaajia.

Keväällä 2011 koulutin itseni AimPoint kouluttajaksi. AimPoint griininluku on mullistavinta uutta mitä golfiin on tullut vuosikymmeniin. Se on auttanut myös omaa peliäni merkittävästi. Vuotta myöhemmin olin Suomen ensimmäinen ja Euroopan toinen AimPoint Level II opettaja.

Kuitenkin kaikki apuvälineet ja metodit vain tukevat oppimista, pelaaja joutuu yhä itse panostamaan harjoitteluun. Se ei muutu koskaan.

Liian usein hienot laitteet ja uusimmat trendit nousevat niin isoon roolin, että pelaaja unohtuu.

Olen vuosien saatossa oppinut tämän kantapään kautta. Nykyään kyselen itseltäni kesken opetuksen: ”Auttaako tämä mitä teemme tosiaan tätä pelaajaa kehittymään?” Näin se yksinkertainen tavoite pysyy kirkkaammin mielessä.

Onnistuneen opetuksen jälkeen pelaaja tietää mitä hänen pitää tehdä jotta peli paranee. Se mikä oli monimutkaista ja epäselvää, tulee yksinkertaiseksi ja itsestään selväksi. Harjoittelusta tulee mielenkiintoista ja peli paranee monesti nopeastikin.

Hyvän opetuksen avulla pelaaja oppii auttamaan itse itseään. Silloin kehitys on pysyvää.

Opetustilanne saattaa keskittyä vain yhteen osa-alueeseen: svingi-tekniikka, lähipeli, putti, lyöntiin valmistautuminen tai jokin muu. Mihin keskitytäänkin, on tavoite aina se, että pelitaso paranee.

Tervetuloa opetukseen jos koet että me voisimme löytää sopivan aaltopituuden. Lupaan pitää tavoitteen mielessä, enkä taatusti anna opetustilanteiden käydä tylsiksi.

Olet tervetullut oli pelitasosi mikä tahansa aloittelijasta ammattilaiseen, kunhan vain olet valmis myös harjoittelemaan.

PGA jäsen vuodesta 1989
golfia yli 40 vuotta
USA:ssa high school ja yliopisto pelejä 8 vuotta
B.A. History, George Washington University, Washington D.C. 1989
junioreiden EM-joukkuekisat 1983 (6.sija) ja miesten EM-joukkuekisat 1987
miesten SM-kisat 4.sija 1987 ja 1988
head pro Karelia Golf 1990-1995
head pro Pickala Golf 1996-2002
head pro Kytäjä Golf 2003-2020
AimPoint opettaja (ensimmäinen Level II Manner-Europaassa)
ensimmäinen Henry-Griffitts custom-fitter Eurooppassa
ensimmäinen SAM PuttLab pro Suomessa
lukuisia golfselostuksia mm. Ylellä, 4Pro:lla, Urheilukanavalla, Viasatilla ja Ruutulla